Ondernemen

Ondernemers zijn er in alle denkbare soorten en maten. Wat ze met elkaar gemeen hebben, zijn de basisbeginselen van het ondernemerschap. Dan gaat het om kennis van je markt, als ondernemer beslagen ten ijs komen, een goed product of een goede dienst kunnen aanbieden. Geloofwaardig zijn voor je afnemers, betrouwbaarheid en zekerheid uitstralen, kwaliteit bieden. En ondertussen als een speer aan de slag om alle marketing- en promotiekanalen die je gebruikt van de juiste informatie te voorzien.

Beide trainingen hebben onder meer deze thema’s centraal. Voor starters is het pakket vooral gericht op het maken van een goede start. Voor bestaande ondernemers ligt de nadruk op het beter benutten van de reeds vergaarde kennis en ervaring. De leemtes opvullen en met herwonnen vertrouwen op weg naar een succesvol bestaan als ondernemer.

Niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij SchrijftrainingenCommunicatie of Journalistiek


Starten eigen bedrijf

In deze turbotraining leren wij je alles wat komt kijken bij het ondernemerschap. Van het in de markt zetten van je idee tot op tijd stoppen als het je niet lukt. Een garantie op succes kunnen wij je niet geven, wel een gedegen training in do’s en don’ts. Je bent in twee tot maximaal vier weken klaar, inclusief een compact businessplan. En ook als je al begonnen bent, ben je van harte welkom.

Wij werken met trainers uit de praktijk, zelf ondernemers met minimaal twee jaar ervaring als zelfstandige. Het van-krantenjongen-tot-miljonair-verhaal is niet ons uitgangspunt al zullen we daar zeker wel voorbeelden van laten zien. Bij ons ook geen driedimensionale businessmodellen waarbij de moed je al van te voren in de schoenen zakt. We houden het liever simpel, maar bieden je wel veel inspiratie, enthousiasme en humor. Onze kleine groepen bieden ook alle gelegenheid om elkaar te steunen en tips te geven.

Voor Outplacement en Reïntegratietrajecten kan de training tevens op maat worden gegeven met een selectie uit de modules.

Groep – min 8, max 12

Duur – 10 modules van één dagdeel


Een greep uit de onderwerpen:

Je eigen bedrijf: droom of noodzaak?

Waarom wil een klant jou en hoe kun je dat sturen?

Belastingaangiftes: waar moet je op letten?

Boekhouder of accountant?

Zin en onzin van social media (Twitter, Facebook, LinkedIn).

Een website, maar hoe nu verder?

Het gaat niet goed, en nu?Ondernemersvaardigheden

Soms groeit het je als ondernemer boven het hoofd. Als de omzet tegenvalt bijvoorbeeld of als je graag een nieuw product of nieuwe dienst in de markt wilt zetten, maar de twijfel toeslaat. Misschien ben je op zoek naar een aanspreekpunt waarmee je op gelijkwaardig niveau van gedachten kunt wisselen.

Herkenbaar? Dan is het goed om de basisbeginselen weer op te frissen, maar dan met de kennis waarover je nu beschikt. Niet alleen om een gesprek aan te gaan, maar vooral om aan de slag te gaan met jezelf en je plannen. Belemmeringen wegnemen, kijken wat je kwaliteiten zijn, je capaciteit ten volle benutten. Het beste uit jezelf halen, daar draait deze training om.

  • tekst
  • tekst


Nieuwsgierig geworden? Bel of stuur een bericht en informeer naar de mogelijkheden.

naar boven