Journalistiek

Iedereen is journalist. In een notendop is dit de dynamiek van de journalistiek op dit moment. Er zijn hele kampen ontstaan rond de vraag of journalistiek een ambachtelijk vak is of juist van iedereen dankzij de komst van social media. Wij laten die discussie graag voor wat hij is en richten ons puur op de inhoud. In onze trainingen bieden we zowel de basisbeginselen van de journalistiek aan als verdieping op een aantal thema’s.

Niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij SchrijftrainingenCommunicatie of Ondernemen


Training toegepaste journalistiek

Bedoeld voor mensen die als (freelance) journalist werkzaam zijn, maar ook voor anderen die door hun werk bijvoorbeeld als webredacteur of communicatiemedewerker behoefte hebben aan verdieping en praktische kennis. De training worden verzorgd door ervaren praktijkdocenten uit alle belangrijke mediasectoren, van krant tot tv-channel. Zij belichten steeds een ander aspect van het brede journalistieke terrein vanuit de praktijk. Oftewel van de pen tot cross-mediaal.

Er kan gekozen worden uit verschillende modules. Maar zelf een pakket samenstellen is ook mogelijk.

Groep – min 6, max 13

Duur – min 2, max 12 dagdelen (afhankelijk van de gekozen module)Masterclasses toegepaste journalistiek

En ook aan de ware liefhebber is gedacht: wij organiseren elk jaar vier Masterclassess rond belangrijke journalistieke onderwerpen, ontwikkelingen of vaardigheden. Zo hadden wij bijvoorbeeld Ton Koene als gast, winnaar van o.a. een World Press Photo Award en bekend van zijn indrukwekkende journalistieke werk als oorlogsfotograaf/filmer in Afghanistan.

Documentaire Journalistiek

Fotojournalistiek

De journalist als ondernemer

Hoe kijkt een uitgever naar jouw werk?Wegwijs in de journalistiek

Een serie Kennisworkshops waarin we je wegwijs maken in de geheimen van de journalistiek. Waarom waren ongeboren lammetjes in de Middeleeuwen zo populair? Heeft Sinterklaas het alleenrecht op chocoladeletters? Kun je als blogger ook een proces aan je broek krijgen? Deze en vele andere vragen gaan we beantwoorden. Gelardeerd met journalistieke juweeltjes in woord en beeld.

Groep – min 6, max 8

Duur – 3 dagdelen


Nieuwsgierig geworden? Bel of stuur een bericht en informeer naar de mogelijkheden.

naar boven